Nordmenn tar opp mer og mer gjeld hvert eneste år. Det er mange grunner til at folk tar opp lån og mange av dem er gode. Når det er sagt er det dessverre mange som tar opp mer gjeld enn det de har råd til. Gjeld er noe som koster og når man ikke har like god økonomi som man hadde før koster det fort enda mer. En av de store utfordringene med gjeld er at det ikke nødvendigvis er så lett å komme seg ut av. Har du hatt en endring i din økonomiske posisjon er det viktig å være frempå og fikse dette så raskt som mulig eller så kan du bli sittende fast i en posisjon som du ikke kommer deg ut av.

Restrukturering av sikret gjeld

Har du fått endringer i din økonomiske posisjon er det viktig at du gjør noe som skaper endringer på kostnadssiden. Det er lettere å gjøre endringer i gjeld som er sikret i noe enn usikret gjeld. Når du får problemer og du ikke kan betjene dine regninger kan du gjøre forskjellige ting. En måte å gjøre endringer på er å selge dine eiendeler slik at gjelden blir borte. Har du gjeld som er sikret i et hus eller en bil så kan du selge huset og bilen og dermed bli kvitt gjelden og hus og bil er verdt mer enn lånene på begge objektene. Selger du hus og bil er det også viktig og best om du har litt penger til overs etter et slikt salg. Kanskje du kan kjøpe deg noe mindre slik at dine lånekostnader går ned på akkurat dette området.

Restrukturering av usikret gjeld

De fleste har gjeld med sikring og gjeld uten sikring. Når vi snakker om gjeld uten sikring snakker vi om usikret gjeld. De vanligste eksemplene på slik gjeld er kredittkort og forbrukslån. Forbrukslån er et veldig vanlig lån som brukes til å rydde opp i økonomiske problemer, men ikke alltid like lett å få om man har kjørt seg fast i kredittkortgjeld og annen kortsiktig gjeld. Når du skal få bort kredittkortgjeld på kortest mulig tid kan dette være utfordrende fordi du ikke nødvendigvis har noe å selge. Har du 500.000 kroner på kredittkort kan ikke dette være så lett å bli kvitt. Du trenger nemlig penger for å bli kvitt alt dette.

Den beste måten for deg å rydde opp i usikret gjeld er å ta opp et billig forbrukslån og bruke dette forbrukslånet på å betale ned alle usikrete gjeldsposter som du har. Dette er gjeld som du da får strukturert på en måte som gjør at det blir betalt ned samtidig som det er gjeld som du betaler en mye mindre prosent på enn den vanlige gjelden som står på kredittkortet. Noen banker har også startet å tilby lån på en slik måte at kredittkortene blir kansellert og lånet blir flyttet over til nedbetalingslån.