Open Directory Project

Om odp.no

NB! Fra 2. august 2017 har nettstedet vært stengt.

Dette nettstedet inneholder en alltid oppdatert kopi av den norske delen av Open Directory Project. For å være nøyaktig så er det World: Norsk, Kids and Teens: International: Norsk og Regional: Europe: Norway som er inkludert. Lenker til andre språk og relaterte kategorier som ikke er del av disse tre kategoriene er selvfølgelig bevart slik at din opplevelse ikke skal bli redusert. Men hvorfor ble odp.no opprettet?

Hvorfor?

Hvem står bak?

Domenet eies og driftes på frivillig, ikke-kommersiell basis av en norsk redaktør i ODP. Teknisk løsning er utviklet av samme redaktør og nettsidedesign er utført av en annen norsk redaktør. Henvendelser sendes til nettredaktør.

Takk til Webaksess som betaler domeneavgift for 2007-2010.

RDF-informasjon

RDF-en, som inneholder alle dataene som blir vist her på odp.no, ble sist oppdatert 14.06.2010. Siste utgave av RDF-ene for World/Norsk, Regional/Europe/Norway og Kids_and_Teens/International/Norsk er alltid tilgjengelig for nedlasting.

Teknisk løsning og nettsidedesign

odp.no drives av programmet phpODPWorld som vi har utviklet. Sidene er i XHTML+CSS og skal validere så lenge dataene fra ODP (kategoribeskrivelsene) er gyldig XHTML. Selve informasjonen på odp.no kommer fra den siste Open Directory RDF-dumpen. RDF-en blir så tolket og satt inn en database (vha et Perl-skript). Informasjon i databasen, altså sidene du ser her på odp.no, blir presentert av et PHP-skript. odp.no kjører på FreeBSD 8.2 og Apache 2.2, PHP 5 og PostgreSQL 8.4.

Spørsmål, feilrapporter og lignende sendes til nettredaktør.

lisens